Váš košík obsahuje
položek
o celkové hodnotě
s DPH
  • Zobrazit

Kontaktní gril Catler GR 4011

CGR4011Kód:
8590669110247EAN:

Catler

Výrobce:
24 měsícůZáruka:
sklademDostupnost:
2 990  / ksBěžně s DPH:
2 347  / ksCena bez DPH:
2 840  / ksCena s DPH:
Ušetříte: 150  / ks (5,0%)

Volitelné parametry:
Dárek

Množství:
ks
Kontaktní gril Catler GR 4011

Kontaktní gril GR 4010
Stek z kontaktního grilu Catler GR 4010

Popis: Kontaktní gril Catler GR 4011

Gril Catler GR4011 je nástupcem grilu Catler GR4010.

Elegantní nerezový kontaktní gril GR 4011 připraví kuřecí maso, ryby, steaky nebo burgery během několika minut. S příkonem 2200 W a unikátními žebrovanými deskami připraví Váš oblíbený pokrm až o 50 % rychleji než běžné grily. Variabilní nastavení teploty zajistí správnou přípravu jak šťavnatých steaků bez jediné kapky přidaného tuku, tak i gurmánských sendvičů.
 

Spodní desku grilu lze snadno sklonit tak, aby bylo možno odvádět přebytečný tuk do omyvatelné odkapávací misky. S jednoduše nastavitelnou výškou horní desky připravíte silnější focaccio stejně snadno jako třeba tenký turecký chléb.
 

Nepřilnavá povrchová úprava kontaktních ploch Quantanium je velice odolná a snáší i použití kovových kuchyňských nástrojů (vyjma ostrých kovových předmětů). Kromě snadné údržby má také podíl na tom, že lze připravovat jakákoliv jídla zdravěji – s menším množstvím tuku a bez připalování.
 

NASTAVENÍ VÝŠKY HORNÍ DESKY

Kontaktní gril GR4011 je vybavený funkcí, která umožňuje zajistit horní desku v určité výšce nad spodní deskou. Díky této funkci lze použít váš kontaktní gril ke grilování křehkých potravin jako např. ryb nebo pečiva na hamburgery, aniž by na ně byla horní deska přitisknuta.


POUŽITÍ VYKLÁPĚCÍCH NOŽEK

Kontaktní gril GR 4011 je vybaven vyklápěcími nožkami, které zajistí takový sklon spodní desky, aby z ní nesklouzávaly např. párky, přičemž je stále zajištěno odkapávání maximálního množství tuku. Jednoduše nožky vyklopte a zajistíte tak menší sklon spodní desky. Tato poloha je
rovněž vhodná pro zapékání sendvičů.
 

ELEKTRONICKÝ OVLADAČ TEPLOTY

Kontaktní gril GR 4011 je vybaven ovladačem teploty, které umožňuje přípravu různých druhů pokrmů.
 

Tipy pro dosažení nejlepších výsledků při grilování masa

Pro dosažení nejlepších výsledků grilování použijte plátky masa tak silné, aby na nich horní deska spočívala, když je kontaktní gril zavřený.

Doporučené druhy masa
Hovězí - roštěná, zadní, vysoký roštěnec, řízek
Skopové -steaky z jehněčí kýty, řízek, panenka, plátky nebo kostky
Vepřové - roštěnec, žebírka, steak z kýty, řízky, kostky

Můžete použít také tužší maso jako hovězí plec, steak z horního šálu nebo skopovou krkovičku. Pokud chcete maso zjemnit, nechte ho pár hodin nebo přes noc marinovat ve víně nebo octu.
Před grilováním maso nesolte. Sůl by vysušila šťávu a maso by bylo tužší.
Než začnete s grilováním marinovaného masa, nejdříve ho zbavte přebytečné marinády a otřete kuchyňským papírem. Některé marinády obsahují vysoké množství cukru, který by se při pečení mohl připéct na desky kontaktního grilu.
Nevysušujte maso příliš dlouhým grilováním, zvláště vepřové je lepší podávat uvnitř růžové a šťavnaté.
Nepropichujte maso vidličkou během grilování. Způsobíte tím vytékání šťávy a maso pak bude tužší a sušší.
K sundávání rybího masa použijte plochou a teplu odolnou umělohmotnou obracečku.
Pokud budou párky předvařené nemusíte je před grilováním propichovat.
 

Recepty na grilování 


Australský burger (4 porce)
500 g mletého hovězího masa
1 šálek čerstvé strouhanky
1 malá cibule, oloupaná a nakrájená najemno
1 lžička rozmačkaného česneku
1 lžíce sušené petrželové natě
1 vejce, rozklepnuté

Opečte a podávejte s:
4 plátky slaniny
4 ks pečiva na hamburgery nebo celozrnné
žemle
1 ks 250 g konzervy plátků červené řepy, slité
2 zralá rajčata, nakrájená na tenké plátky
kečup
4 plátky čedaru
1/4 nakrájeného ledového salátu

MARINOVANÝ STEAK NEW YORK (4 porce)
4 steaky z roštěné - 3 cm vysoké
1 šálek červeného vína
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce hořčice (Dijon)
1 lžička drceného česneku
 V nádobě, která je opatřena uzavíratelným víčkem, smíchejte víno, olej, hořčici a česnek. Nádobu uzavřete a dobře protřepejte. Vložte steaky do
mělké mísy, nedoporučujeme z plastu nebo hliníku, a zalijte marinádou. Nechte marinovat při pokojové teplotě 30 až 60 minut.

Recepty grilované speciality
 
Video: Test kontaktního grilu Catler GR4011



KATEGORIE

Máte nápad, připomínku či vzkaz? Napište nám!

Platební metody
Reklama
Související zboží

FastCentrik® - Pronájem e-shopu
Provozovatel: Traminal s.r.o., Nádražní 575, 686 03 Staré Město u Uherského Hradiště
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu společnosti Traminal s.r.o. zakázáno.

JavaScript musí být povolen